Recepty » Mleté maso » Celerové masové kuličky

Celerové masové kuličky

K mletému masu lze přidat pro odlišnou chuť různé suroviny. Použít můžeme třeba celer.

Suroviny:
½ kg mletého masa
½ většího celeru
½ cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř, 1 lžička podravky
strouhanka
3 vajíčka
1 dcl mléka
1 snítka libečku nebo zelené petrželky

Postup přípravy

Maso dáme do misky, zalijeme 1 dcl mléka. Přidáme uvařený a nastrouhaný celer, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme (balené maso je již slané), opepříme, přidáme podravku, vajíčka, nasekaný libeček a vše promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Utvoříme větší kuličky, které obalíme ve strouhance. Zapékací misku vymažeme máslem a kuličky vyrovnáme vedle sebe, trošku podlijeme vodou a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě. Nejsou tak mastné, jako smažené. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší. Obložíme libovolnou čerstvou zeleninou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Holandské řízečky

» Mletý řízek se smetanou

» Sekaná na velikonoční způsob

» Veselá skotská vejce z Krkonoš

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt