Recepty » Zavařování » Čalamáda

Čalamáda

Suroviny:
4 kg okurek
2 kg zelených a červených paprik – půl na půl
1 kg cibule
1 kg zelených rajčat

Postup přípravy

Všechnu zeleninu nakrájíme, rajčata a okurky na plátky, cibuli a papriky na proužky. Pečlivě promícháme a máme-li nějaké nějaké čerstvé tuhé houby, např. hříbky, křemenáče nebo václavky, přidáme je do zeleniny. Stačí pár kousků pro chuť. Promíchanou zeleninu dáme do menších sklenic a do pár sklenic můžeme přidat pro vůni stroužek česneku. Zalijeme lákem, uzavřeme víčky a sterilujeme při 90° C asi 15 minut. Než uzavřeme víčka, můžeme do každé sklenice přidat pár kapek rostlinného oleje, zelenina se tím zjemní.

Diskuse k článku (0)


Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt