Recepty » Vepřové maso » Bylinkové závitky

Bylinkové závitky

Závitky z vepřové panenky s čerstvými bylinkami a švestkovou omáčkou.

Suroviny:
1 větší vepřová panenka
1 cibule
100 g Nivy
olej, sůl, pepř
bylinky: čerstvý tymián, oregano, pažitka, petrželka a kopr

Postup přípravy

Bylinky posekáme nadrobno, v misce spojíme s jednou lžící oleje, nadrobíme nivu a promícháme, nemusíme solit, přidali jsme nivu.

Z panenky uděláme plát, osolíme, opepříme a pokryjeme bylinkovou směsí a sbalíme do původního tvaru. Svážeme motouzem. Do pekáčku dáme trochu oleje a společně s cibulí osmažíme. Podlijeme vodou a v troubě přikryté dusíme doměkka. Přibližně 30 – 40 minut. Výpek zahustíme a použijeme na přelití masa. Podáváme se švestkovou omáčkou.

Suroviny pro švestkovou omáčku:
asi 10 větších švestek
1 lžíce brusinek
1 lžička cukru
1 lžičky sójové omáčky

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme cukr a trošku vody. Vaříme, dokud se tekutina nevyvaří. Nakonec přidáme lžičku brusinek, sójovku a ještě provaříme. Necháme vychladit a podáváme k masu.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Zapečené vepřové se smetanou

» Obrácené pikantní řízky

» Grilované vepřové plátky

» Kotlety s liškami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt