Recepty » Omáčky » Bratislavské maso

Bratislavské maso

Vepřové maso (kotlety) na bratislavský způsob. Omáčka připravená z protlaku, mrkve, celeru, hrášku a okurek. Podáváme s knedlíkem nebo i jinou přílohou.

Suroviny:
1 kg vepřového masa, nejlépe vykostěná kotleta
1 velká mrkev
¼ celeru
1 velká cibule
1 malý hrášek v konzervě
3 sterilované okurky
1 rajský protlak
1 smetana 30 %
sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso vykostíme, osušíme. Mrkev a celer nakrájíme na klínky a touto zeleninou bohatě maso protáhneme, osolíme opepříme a v hrnci opečeme ze všech stran na nakrájené cibuli. Maso vyjmeme, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou nebo vývaru, ještě dodáme zbytek mrkve a celeru na kostičky, vrátíme maso, přiklopíme a dusíme v troubě až zhnědne. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Omáčku za mírného varu zahustíme smetanou s 1 lžící hladké mouky, dodáme hrášek bez nálevu a na jemno nakrájené okurky, případně ještě dosolíme a asi 5 minut jemně provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo drobnými těstovinami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Plněné papriky

» Koprová omáčka

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt