Recepty » Přílohy » Bramborové halušky

Bramborové halušky

Bramborové halušky se nejčastěji používají jako příloha k oblíbenému pečenému vepřovému masu, míchají se zelím nebo se konzumují z brynzou.

Suroviny:
60 dkg oloupaných syrových brambor
30 dkg hladké mouky
sůl
mléko podle potřeby

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle. Slijeme přebytečný škrob. Přidáme mouku, sůl a tolik mléka, aby vzniklo hladké těsto. Necháme ho chvíli odstát . Potom přes sítko s velkými otvory házíme do vroucí vody. Zamícháme je, aby se nelepily ke dnu a když vyplavou, vyndáme je a propláchneme pod vodou. Můžeme je smíchat se zelím. Podáváme s pečeným vepřovým masem nebo případně s rozškvařenou slaninou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Rýže s žampiony

» Houskové knedlíčky

» Bramborové knedlíky

» Bramborové krokety

» Pečené brambory

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt