Recepty » Těstoviny » Boloňské špagety

Boloňské špagety

Zvykli jsme si používat mleté maso, ale ne vždy je kvalitní a bývá tučné. Je potřeba udělat změnu k lepšímu.

Suroviny:
1 balíček špaget
2 plátky hovězího masa 1 cm silné (asi 30 dkg)
10 dkg libové anglické slaniny krájené
1 konzerva italských krájených rajčat
1 cibuli
4 stroužky česneku
sůl, pepř

Postup přípravy

Do tlakového hrnce vyložíme anglickou slaninu, dále přidáme hovězí maso, cibuli, česnek nasekáme na drobno, položíme na maso a navrch dáme krájená rajčata i s omáčkou. Osolíme a opepříme. Přidáme asi 1 dcl vody. Hrnec uzavřeme a vše dusíme při té nejmenší možné teplotě, aby se nám jídlo nepřipálilo, a to 1 a ½ hodiny. Maso by se mělo rozpadnout na kousky. Mezitím uvaříme špagety, na talíři polijeme omáčkou, sypeme sýrem.

Diskuse k článku (0)


Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt