Recepty » Ostatní » Maso z kance na šípkové omáčce

Maso z kance na šípkové omáčce

Maso z kýty divočáka připravené na šípkové omáčce. Jako příloha knedlík.

Suroviny:
1 kg kančí kýty
1 lžička cukru
3 - 4 lžíce oleje
80 g slaniny
lžička koření divočina
lžička tymiánu
několik lžic hladké mouky
4 lžíce červeného vermutu
0,2 dl oleje
1 cibule
0,2 dl červeného vína
120 g šípkové marmelády
sůl
1 petržel
¼ celeru
1 větší nebo 2 menší mrkve
několik kuliček celého pepře
bobkový list
několik kuliček jalovce

Postup přípravy

Na marinádu nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, petržel a celer. Smícháme tuto zeleninu a dále přidáme celý pepř, tymián, jalovec, koření divočina a bobkový list, zalijeme olejem a vytvoříme marinádu. Vše důkladně promícháme a dáme do ní maso. Necháme marinovat 2 - 3 dny. Maso vyndáme z marinády. Odsajeme přebytečnou tekutinu a obalíme v mouce. Připravíme si pánev, rozehřejeme na ní olej a maso opečeme.

Kořenovou zeleninu z marinády dále použijeme. Vyndáme ji z marinády. Potom dáme do pekáče nakrájenou slaninu nadrobno a kořenovou zeleninu. Přidáme trochu cukru, octa a vermutu. Necháme prohřát a mícháme. Vložíme do pekáče maso a pečeme v troubě, dokud není měkké. Většinou to je minimálně 1,5 hodiny nebo i déle.

Potom maso vyndáme z pekáče a necháme vypéct šťávu do tuku. Přilijeme připravené červené víno, trochu vody a šípkovou marmeládu. Prohříváme a nakonec dochutíme cukrem a případně trochu dosolíme.

Jako přílohu zvolíme houskový knedlík

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pečený králík po francouzsku

» Králík se žampiony

» Kotlety na smetaně jako zvěřina

» Kotlety po myslivecku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt